tirsdag den 31. marts 2020

Dag 5 Online 31. marts Digital dannelse og myndiggørelse

1. Hvad er den Politiske dagsorden omkring digitalisering i det hele taget og specifikt i undervisningssektoren, ifølge teksten? - hvilke indsatser er iværksat giv også gerne eksempler fra jeres institution/skole/virksomhed.

Den politiske dagsorden er at kendskabet til digitale medier og deres anvendelse samt deres fordele og ulemper skal udbredes fra folkeskolen og frem. Især på de uddannelser hvor det er relevant.

På NEXT sker det ved at der er en digital strategi
citat fra strategi 2020 afsnit bedre uddannelse
VI VIL AFSØGE NYE MÅDER AT UDVIKLE OG AFVIKLE UNDERVISNING ved
at udfordre vaner og traditioner, udnytte de digitale muligheder og afprøve nye undervisningsformer – så vi på samme tid løfter læringsudbyttet for eleverne og optimerer ressourceudnyttelsen af lærerkræfterne.
Citat fra projekt NEXT Digital 2017


NEXT DIGITAL: LMS på NEXT

​Implementering af Itslearning som læringsplatform på Next.
Som en stor skole oplever vi stigende behov for standardisering for at kunne arbejde på tværs af organisationen. Der er tillige krav om øget kvalitet samtidig med at økonomien er under pres. Ved at indføre Itslearning som fælles LMS skaber vi grundlag og muligheder for at:
  • Udnytte arbejdstiden til at skabe mest mulig læring
  • Gøre det muligt at lære af hinanden og skabe erfaringsudveksling ved at have fælles pædagogisk struktur på skolen
  • Digitalisere undervisningen så der opnås ensartet og høj kvalitet bl.a. ved at arbejde med udvikling af undervisningsformer

Projektet skal bidrage til at skolen fortsat kan løse sine opgaver under de givne krav og forudsætninger.
Det digitale er med målsætninger men det er jo praktikere vi uddanner  så snakken går blandt kollegaer: Hvad vigtigst håndværket eller at være gode digitale borgere. Før Corona hældte man til at håndværket var det vigtigste, men pga lock down og online undervisning har jeg da givet det en ekstra tanke om at man nok skal satse på begge "ben"

2  Hvad ønsker forfatterne at stille skarpt på? Gøre os klogere omkring digitalisering og uddannelse?


De ønsker mange ting men digitalt dannelse er samlende:

Digital mobning
Netop de sociale medier, hvor flokkens størrelse ikke er begrænset af fysisk placering og kan blive gigantisk, giver meget gunstige betingelser for digital social påvirkning og sociale beviser. Lemming-og tilskuer-effekter kan derfor forstærkes kraftigt i det digitale miljø og digital mobning kan nå nye niveauer af omfang og ondskabsfuldhed (Hendricks, 2016).

Flertalsmisforståelser
Hvis man fejlagtigt tror, at ens kammerater synes, at det er ikke er så slemt at mobbe, og de tror det samme om én og hinanden, kan der opstå en mobbekultur, selvom de fleste individuelt foretrak det anderledes.


3. Hvilke digitale udfordringer peger teksten på for: - brugerne? - et enkelte menneske? - den måde vi er sammen på som mennesker? - samfundet? - Inden for uddannelsesverdenen? - myndighed demokrati og individets dannelse og frigørelse

4. Hvad er forfatternes pointer omkring teknologien og de bagvedliggende forretningsmodeller betydning for individet og fællesskabet? - giv også gerne egne eksempler
 Tekstens svar på digitale udfordringer er bl.a. (digital)dannelse / mydiggørelse. Hvad peger forfatterne på der skal til for at digital myndiggørelse kan udfoldes i undervisningen? / i skolen?

6. Hvad har du fået med dig i dag fra undervisningsforløb, didaktiske designprincipper samtale med dine kolleger mv. der peger på hvad du kan gøre for at bidrage til digital dannelse for dine elever?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar